Cursus houtdraaien

Het aanbod van de
cursus houtdraaien:

foto: erfgoedcel Denderland

Initiatie houtdraaien:

Tijdens deze initiatie wordt het houtdraaien toegelicht en kan de cursist proeven of het houtdraaien iets voor hem kan betekenen. Dit ene dagdeel is een kennismaking les met informatie over draaibanken en toebehoren, slijpinstallatie, ……. en natuurlijk ook een eerste kennismaking met het draaien zelf. Met de hier opgedane kennis kan de beginner zich een beter beeld vormen of het houtdraaien bij hem/haar past en over de noodzakelijke investering.


Instapcursus:

Deze cursus houtdraaien richt zich vooral op de beginnende draaier. Meestal loopt deze cursus over 4 dagdelen. Het staat de cursist vrij om deze cursus te verlengen met bijkomende dagdelen om meerdere vaardigheden te leren.

foto: erfgoedcel Denderland

foto: erfgoedcel Denderland

Vervolgopleidingen:

Deze worden gepland in overleg met de cursist en kunnen dus zoveel dagdelen bevatten als de cursist wenst. De vervolgopleidingen kunnen diverse onderwerpen bevatten. Enkele voorbeelden: het verdiepen van een techniek, het draaien van een voorwerp, excentrisch draaien, segment draaien, …………

Praktisch:

foto: erfgoedcel Denderland

De cursussen

Er wordt enkel lesgegeven in de oude technieken van het snijdende draaien met de klassieke draaibeitels.

Deze cursus wordt steeds individueel gegeven omdat ik mij dan het best kan concentreren op die ene cursist.

De cursus bestaat uit dagdelen. Een dagdeel is 3 uur en kan voormiddag, namiddag of s’avonds  gegeven worden. Dit steeds in overleg met de cursist.

Prijs: per dagdeel 60.00€ dit is alles inbegrepen. (oefenhout, gebruik beitels, enz.)

De lessen worden in Ninove (Oost Vlaanderen) gegeven


Oefenen, oefenen, ……………….

Houtdraaien vraagt veel oefening en training om de technieken van het snijdende draaien onder de knie te krijgen. Daarom wordt tussen de dagdelen minstens een week geen cursus gegeven. Dit om de cursist de kans te geven de aangeleerde techniek te oefenen en zich beter eigen te maken. Heel de opleiding is gericht op het aanleren van de draaitechnieken. De cursist die de techniek goed beheerst kan mooie dingen realiseren.

Het is dus nodig om een draaibank en materiaal ter beschikking te hebben om te kunnen oefenen. Zonder deze mogelijkheid zal de investering van de opleiding niet renderen.

foto: erfgoedcel Denderland